همانطور که در مقالات قبل گفته شد لیزر الکساندرایت با طول موج 755 نانومتر بالاترین میزان جذب ملانین را در پوست دارد. از طرفی در لیزر الکساندرایت عمق نفوذ به نسبت لزر های دیگر کمتر است پس می تواند ملانین های سطح پوست را هم جذب نماید.
می دانیم که لکه هلی پوست از رنگدانه تشکیل شده اند. وهر جا در پوست تجمع رنگدانه داشته باشیم، آن ناحیه همانند یک لکه پوستی دیده می شود. این رنگدانه ها می توانند نور لیزر را جذب نموده و و آن را به گرما تبدیل نمایند. به نظر می رسد این گرمای حاصل شده باعث تخریب لکه پوستی شده و باقیمانده آن توسط گلبول های سفید از سطح پوست برداشته می شوند.
از توضیحات بالا نتیجه می شود که می توان از لیزر الکساندرایت برای رفع لکه های پوستی یا در اصطلاح پیگمانته و جوانسازی پوست استفاده نمود.
از جمله ضایعات پیگمانته قابل درمان با لیزر الکساندریت می توان به کک و مک ، خال های سطحی ، لکه های پیری و غیره اشاره نمود. توجه شود که تتو یا خالکوبی هم از رنگدانه تشکیل شده و می تواند نور لیزر الکساندرایت را جذب نماید و باعث کم رنگ تر شدن آن شود. پس حتما در موقع کار با لیزر الکساندرایت چه برای رفع موهای زائد چه برای جوانسازی پوست به این نکته توجه نمایید.
هندپیس فرکشنال در لیزر الکساندریات:
هندپیس فرکشنال نوعی هندپیس است که برخی از لیزرهای الکساندرایت پیشرفته به آن مجهز هستند. این هندپیس به جای آنکه نور لیزر را به صورت یکنواخت به سطح پوست برسانده آن را به صورت نقطه نقطه یا در اصطلاح فرکشنالی به پوست می تاباند. این قابلیت باعث می شود تا کار با لیزر غیر تهاجمی تر شده و بهبود سریع تر صورت پذیرد.باید توجه داشت که هندپیس فرکشنال در لیزر الکساندرایت فقط مختص جوانسازی پوست بوده و کارایی چندانی در رفع موهای زائد ندارد.
نویسنده: مهندس احسان کرمی